maandag 14 september 2009

Benefietavond Kans voor een Kind 2009

DE LUTTE - Elfhonderd euro voor een gesigneerd shirt van Arsenal-speler Robin van Persie, 6oo euro voor een dagje rijden in een Jaguar cabriolet en maar liefst 4400 euro voor een zespersoons vip-arrangement bij een wedstrijd van HSV. Het kostte de Stichting Kans voor een Kind gisteravond niet veel moeite om geld bijeen te sprokkelen voor het vervullen van dierbare kinderwensen.

Op de jaarlijkse veiling, traditiegetrouw het hoogtepunt van de benefietavond van de stichting, wisselden tal van bijzondere kavels in rap tempo van eigenaar. Amper had gelegenheids-veilingmeester Jan Smit, voorzitter van Heracles, een stuk onder de hamer genomen, of de eerste handen schoten al de lucht in. Bracht de eerste veilingavond in 2002 nog 30.000 gulden op, dit keer ging dat bedrag diverse malen over de kop.

Zo'n driehonderd genodigden, voornamelijk Kans-voor-een-Kind-sympathisanten en -sponsors onder wie diverse Twentse 'celebrities', waren gisteravond naar Landhuishotel Bloemenbeek in De Lutte gekomen om een bod uit te brengen. Maar al mochten 'veilingstukken' als een voetbalshirt van Jan Vennegoor of Hesselink, een optreden van Marga Bult of een lezing door Heracles-trainer Gertjan Verbeek dan alleszins de moeite waard zijn, het ging hun toch vooral om het steunen van het goede doel. De netto-opbrengst van de jaarlijkse veiling, waarvoor zowel bedrijven als particulieren goederen en diensten beschikbaar hadden gesteld, wordt namelijk gebruikt om kinderwensen in vervulling te laten gaan en daarmee somatisch, psychisch of sociaal-maatschappelijk leed van kinderen in Twente voor even of voor langere tijd te verzachten.

Toch draaide het op de benefietavond, die evenals in voorgaande jaren werd geleid door Studio-Sport-icoon Tom Egbers, niet om geld alleen. Zo werd er ook afscheid genomen van stichtingsvoorzitter Rob Kerkhoven, die de voorzittershamer overdroeg aan Joke Mengerink en tevens tot erevoorzitter werd benoemd. Daarnaast konden de gasten genieten van allerlei culinaire hoogstandjes en muziekoptredens. De avond, die was geopend met muziek van de band Four Times a Lady, werd uiteindelijk afgesloten met een optreden van Ruth Jacott.

Overgenomen uit TC Tubantia van vrijdag 11 september 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten